HR-Fleur---Marjan-van-Houwelingen--8843

Wanneer is alleen té alleen?

Ik heb een doordenkertje voor je. Over jouw mening over jezelf. In welke woorden jij jezelf zou omschrijven. En welke woorden dan ook meteen een risico met zich meebrengen. Ga je deze uitdaging aan?

In het dagelijks leven kom je er niet zo vaak aan toe om jezelf te omschrijven. Hoeft ook niet. Maar net zoals je op je werk toch merkt dat zo’n functioneringsgesprek je weer even op scherp zet, zou je jezelf ook best af en toe even mogen bevragen. 

Hoe zie jij jezelf? Welke woorden passen daarbij? En ben je daar blij mee, of heb je overal een kritische kanttekening bij?

Dit zegt namelijk veel over jou.

Doe je altijd alles alleen? Ben je daar trots op en vind je het eigenlijk ook wel fijn? Dan is het ook je valkuil, het punt waarover je niet snel zult klagen. Het risico daarvan is dat anderen denken dat jij het ALTIJD fijn vindt, alleen. Maar alleen opknappen is wat anders dan alleen je week afsluiten. Of alleen thuiskomen. 

Nog een voorbeeld?

Stoer. Vind jij jezelf stoer, sta jij je mannetje altijd wel? Dat voelt goed, toch? Zo heb je het ook altijd gewild. Maar goed, dat stoere heeft ook een keerzijde. Stoer is hard, en je hebt – als vrouw maar ook net zo goed als man – ook een zachtere kant. 

Die kant wil je af en toe ook loslaten. Dat je vreselijk gek kunt doen, of kunt lachen om niks. Dat je de slappe lach kunt krijgen, of op vrijdagmiddag gewoon melig bent. Of dat je stil en teruggetrokken bent, omdat je gewoon even een rotdag hebt. Mag die kant er dan ook zijn? Of ben je áltijd stoer?

Mijn tip aan jou is: bewaak je balans, ook als jij zo’n stoere grensbewaker bent, waarvan iedereen denkt dat die nooit om zal vallen. En balans is: je vrij voelen om er te zijn, in al jouw facetten en met al jouw extra kwaliteiten en gekke gewoontes. Hoe bevrijdend is dat?!

Als je hulp wilt, dit is toevallig mijn specialisme. Kijk maar eens op fleurschrepperscoaching.nl/coaching

{qua beeld; ik denk aan prikkeldraad, maar pas op voor nazi-achtig, dan kun je beter een grens hebben met van die kruizen op de weg die tanks tegenhouden. Of een grenswachtershuisje. }

Wil je als eerste een nieuw artikel van mij lezen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Deel het waar je kan...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *