Coaching

Omdat je meer bent dan je werk alleen

Tijd om op de rem te trappen...

Is dit een logische stap voor jou?

Was jij altijd al die ijverige scholier met goede resultaten?

Is plichtsbesef je met de paplepel ingegoten en vind je financiële onafhankelijkheid een basis voor je leven?

Koos je mede daardoor voor die technische studie en hoorde daarbij een ‘dito-baan’?

Je bent succesvol geworden. Hebt goed leiderschap getoond. Carrière gemaakt. En dan…
Dan komt daar die tweesprong in het leven. Ga je nóg harder knallen? Of staat iets je tegen? Innerlijk begint er iets te schuren.

Zou je ook wel eens willen toegeven dat je het even niet alleen wilt doen. Of dat jij het ook even niet weet.

Geef jij jezelf die ruimte? Of voel je regelmatig de onmacht, terwijl je alle zekerheden in je leven schijnbaar zo goed hebt gecoverd?
Ik heb het niet over hysterische gedoe, begrijp me goed. Maar gewoon eens eerlijk en vrij zeggen wat je er écht van denkt, kun je dat?
Of ben jij degene die altijd alles maar wegstopt. Doorgaat. Er liggen taken te volbrengen….
Dat idee?!

Buitencoaching kan je helpen:

Om je bewust te worden van dingen die spelen
Om rust te vinden in je hoofd en in je lijf
Om te voelen wat je voelt en emoties toe- of los te laten
Om plannen te maken voor jezelf!
Om je bewust te worden van dingen die spelen
Om rust te vinden in je hoofd en in je lijf
Om te voelen wat je voelt en emoties toe- of los te laten
Om plannen te maken voor jezelf!

Dit kan ik je bieden:

Laagdrempelig samenwerken voordat je een maatwerktraject kiest.

Voelen wat er is...of ontbreekt

Waarom het werkt:

Ja, dit wil je wel weten. Alles draait om resultaat, toch?! Herkenbaar hoor 😊.

De bodyscan is een fijne manier om in één keer een stap verder te komen.
Je hoeft niet naar mij te komen, we bellen.
Ik vraag je wél om jezelf even tot rust te wandelen, een minuut of tien. In stilte, alleen op jouw plek in het groen.

Dan bel ik je, om te vragen, te horen en te zien waar jij behoefte aan hebt.

Daarna doen we een bodyscan. Buiten. Zodat jij kunt voelen wat er is… en wat er ontbreekt.
Er hoeft niets áf.
Na ongeveer drie kwartier ronden we af. Hangen we op. En keer jij huiswaarts met een rugzak vol inzichten.

Jouw investering voor deze ervaring is € 97,-

Wil je meer?

Maatwerk coaching werkt het best verspreid over vier seizoenen.
Elk met een eigen dynamiek, eigen issues, eigen resultaten.

Afhankelijk van jouw vraag bepalen we welk thema we uitdiepen. Ik begeleid je met mijn telefonische buitencoaching die makkelijk past in jouw drukke agenda.

En jij bereikt de diepgang door de persoonlijke combinatie van buiten zijn, wandelen, opdrachten en thema-besprekingen die jou elk kwartaal verder brengen.

FAQ

Meer dan … coaches hebben één of andere manier van natuur beleven in hun methodiek gestopt. Letterlijk bewegen geeft aantoonbaar goede impulsen aan je brein, het is niet voor niets het stokpaardje van Professor Erik Scherder.
En ik doe het dan ook nog telefonisch. Dat is nóg prettiger, omdat het helpt om je op je eigen gevoel te concentreren.
De telefoon schept een bepaalde afstand waardoor je nog meer bij jezelf blijft.

Dat weet je pas als je het probeert. Ervaringen uit je verleden geven geen garantie voor nu.
Wat ik wél weet, is dat ik veel klanten krijg die he-le-maal niks van zweverige dingen moeten hebben. Maar die wél komen, enorm veel baat hebben bij deze aanpak en vooraf zeiden: ‘als Fleur het al aanraadt.. dan moet ik het toch eens proberen…’

Als we tegenover elkaar zouden zitten, zitten we figuurlijk als het ware vastgevroren in onze stoel. Als je dan denkt: ‘dit weet ik niet…”, zal je lichaam nog verder verstarren, waardoor je hoofd niet verder komt dan “weet ik niet- weet ik niet”.

Tijdens mijn coaching loop jij. Of je ijsbeert. Of je staat wat met je voet in een waterplas te vegen, of in het zand. Of je zit op je hurken bij een mierenhoop.
En als ik je dán een vraag stel, en je even zoeken naar het antwoord, zal je lichaam bewegen. Je gaat staan. Rekt je uit. Komt weer in beweging of je draait je om. En dán, plots, komt daar ook het antwoord. In je hoofd. Dat doet beweging met je.

Het korte antwoord is dus: deze buitencoaching is -tig keer efficiënter dan gewone coaching in een praktijk.

Als je dit vraagt, geef je al aan dat je twijfelt. De vraag is dan: waarover twijfel je precies? Over geld uitgeven? Dat is het meestal niet. Maar aan jezelf, is dat lastiger? Tja, deze coaching kun je niet wegboeken als bedrijfstraining. Niemand die het voor je vergoedt. En je hebt zelfs niet het alibi dat je het doet omdat het zo mooi op je CV staat. Dus als het voelt alsof het ‘not done’ is om dit voor jezelf te doen? Dan ben je er misschien wel het meest aan toe 😊.

Sorry, maar nee. Deze coaching daagt je uit om een beetje te dwalen. Te verkennen. Weg uit je hoofd.
Dat krijgt geen kans als jij ondertussen scherp moet blijven op het verkeer. Zelfs hardlopend en fietsend houd je daar last van. Wandel maar wat. Gewoon een rondje door het bos, of heen en weer op een recreatiestrand, is ook prima.
Als je maar buiten bent, in het groen, op een zo rustig mogelijke plek. En die paar mensen die je dan tegenkomt? Die lopen ook lekker te dwalen. Of wachten op het telefoontje van hun coach 😊.

Nee. Ook deze boontjes dop je ‘all by yourself’. Daar ben je goed in, dus dat is ook niet de vraag. De enige reden waarom je deze vraag leest is dat je het moeilijk vindt om zomaar, zonder tegenprestatie, lief te zijn voor jezelf.

Ja en nee.
Bij wandelcoaching loop je meestal zij aan zij, offline. Ik werkte al online vóór de Coronamaatregelen omdat ik geloof in de kracht van de ruimte die je daardoor voor jezelf hebt. Je hoeft ook niet persé te wandelen, zolang je maar buiten bent en de natuur kunt ervaren.
Bij mindful walking doe je dat ook, maar is de rol van de coach beperkter en wandel je vaak met een groep buiten.
Los van dit alles: elke coach is anders, en zelfs elk coachingsmoment is anders.

Afstand versterkt het proces

Nog even tussen ons:

Waarschijnlijk vind je dit wel wat ver gaan. Hulp vragen, pfff!
Je kan het toch ook alleen wel? Of met vriendinnen? Je hebt toch geen coach nódig? Je hebt toch geen burn-out?

Dat laatste kan ik niet beoordelen. Ik weet wel dat je in een mannenwereld zo gewend bent om heel veel lastige kwesties weg te stoppen… dat niemand iets aan je zal merken tot je echt middenin zo’n burn-out zit. ‘Been there. Done that’.

Het is ook niet zo dat je geen vrienden hebt. Maar in vriendschap moet je ook weer geven. Tweerichtingsverkeer. Sterk zijn. Dit is anders.

Bij coaching kun je nu eens ongegeneerd jouw verhaal kwijt. Mét je emoties. Je schaamte en ongenoegen. Maar ook je dromen en wensen!

Je kunt ontladen én opladen, je hoeft aan geen enkel plaatje te voldoen. Zelfs niet voor mij, want ik hóór je alleen en zie je niet.
Masker af, hart open.

Je zult zien hoeveel sterker je daarvan wordt.

Ervaringen met Fleur:

Zij hebben de eerste stap al gezet

“Telefonisch samen wandelen, heeft dat effect? Dat dacht ik toen ik er voor het eerst van hoorde. Maar ik probeerde het. En het werkt dus gewoon. Even los van het feit dat het praktisch veel sneller te regelen was dan als we elkaar hadden moeten zien. Fleur komt krachtig binnen op je oortjes, confronterend maar ook fijn. En op de een of andere manier voelde het allemaal heel licht. Het raakte me. Wonderlijk hoe de natuur dan helpt.”
Jolanda

zelfstandig trainer en coach

“De coaching door Fleur was ontspannen en gaf inzicht op een haast vanzelfsprekende wijze: een “oh ja- gevoel: zit dat zo bij mij”. Kloppend en open, zonder veroordeling. Ik ervaar Fleur als zorgvuldig, en aandachtig. Het heeft me kleine verassende inzichten gegeven, die goed bij me passen. en die ik zelf niet had kunnen zien en heb gezien. Een mooie toevoeging op mijn weg.”
Carien

ondernemer en docent

“Ik heb Fleur als een integere en enthousiaste coach ervaren, soms ook wel wat direct in haar feedback, maar dan weet je ook wel waar je aan toe bent! Ze wist heel goed naar de kern te gaan van de dingen waar ik tegenaan liep. Na de sessie met Fleur heb ik concrete stappen gezet om een aantal dingen bespreekbaar te maken en aan te pakken.”

Eveline

ondernemer en natuurcoach

Waar wil jij het over hebben?

Zullen we samen een stukje oplopen?